"Ondanks het mindere weer - maar onze Herentalse kids laten zich niet afschrikken door regen of wind - hebben we in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven weer enthousiast meegedaan met de buitenspeeldag (weliswaar ook deels binnen). Deze negende editie van de (buiten)speeldag is in
Herentals niet onopgemerkt voorbij gegaan en we wilden absoluut vandaag tonen dat buiten spelen en spelen in 't algemeen in Herentals moet kunnen, weliswaar in een aangepaste vorm omwille van de weersomstandigheden", zegt een tevreden jeugdschepen Jan Bertels (sp.a).

De jeugd- en sportdienst en de vrijwilligers-animatoren hebben zich woensdagnammiddag
weer van hun beste kant laten zien om de kinderen een leuke spelnamiddag te bezorgen. Ze hadden ook in de mate van het mogelijke gezorgd voor 'beschutte' of binnenlocaties op of in de buurt van het speelterrein zodat de kinderen verder ongedwongen konden spelen.

"Weliswaar met minder kinderen (een 200tal) dan op zonnige buitenspeeldag zoals vorig jaar, maar zij die er waren hebben er van genoten en hun speelbehoeften grandioos kunnen vervullen. Als ouder van een deelnemend kind kan ik dit ook persoonlijk getuigen. De foto's op de facebookpagina van onze jeugddienst spreken ook boekdelen", zegt Bertels nog.

Volgend jaar doet Herentals zeker mee aan de 10e editie en meteen ook jubileumeditie van de buitenspeeldag.

foto's: jeugddienst Herentals